Fakta Om Turneringar I Poker Och Annat Nyttigt Värt Att Veta

Fakta Om Turneringar I Poker Och Annat Nyttigt Värt Att Veta

Poker är populärt just nu och trenden ser ut att hålla i sig för ett bra tag framöver. Ett uppskattat inslag bland många spelare är de turneringar som emellanåt arrangeras. Det ska dock sägas att inte alla sidor genomför dylika evenemang och hur de är utformade kan skilja sig kraftigt från en aktör till en annan. Det gäller att hålla utkik efter vad som är på gång inom den närmsta tiden och konstant hålla sig uppdaterad för att inte missa någon viktig händelse. Video poker online är helt klart värt att provas på åtmintone en gång.

Pokerturneringar över många bord

Turneringar i poker som pågår över flera bord samtidigt är en populär och uppskattad form av pokerspel. Då man deltagar i sådana turneringar kan man för en förhållandevis liten inträdesavgift ha chansen att vinna hyfsade prissummor. Pokerturneringar visas regelbundet på tv och det kan vara intressant att följa dem från sidan också. Det gör det hela ännu mera intressant, men pressen kan öka och göra det hela svårare för de som sitter runt bordet.Många professionella pokerspelare spelar enbart i turneringar med stora vinster i potten.

Struktur

Strukturen för sådana här turneringar är ganska enkel. Efter att ha betalt en så kallad ”buy-in” eller inträdesavgift går spelarna in i turneringen. Varje deltagare får ett lika stort antal marker. Sedan organiseras det antal bord som behövs och evenemanget är redo att börja. När en spelare slås ut ur en pokerturnering lämnar han sin plats och kvarvarande spelare får fördela sig så att ett jämnt antal spelare bevaras över alla bord. Som man kan tänka sig kan en multibords pokerturnering (MTT, engelska för Multitable tournament) pågå i flera timmar, ibland till och med dagar.

Många framgångsrika spelare väljer att prova på lyckan i stora turneringar men det är inte alltid det går hela vägen. Men plötsligt slår det till och nog kan de flesta vara överrens om att segern sötma inte är helt fel.

Många olika varianter

Det finns naturligtvis även turneringar över ett bord, vi valde bara att berätta lite om denna variant då den blivit allt populärare på senare tid. Andra varianter kan innefatta turneringar med ett snabbare tempo än vanligt, ”Sit and go”-turneringar börjar omedelbart efter att bordet eller borden är uppfyllda med spelare (vanligtvis 2-10 per bord). I detta spel ökar antalet blinds efter att vissa tidsintervaller löpt ut, vilket gör spelet mycket intressantare och låter applicera olika taktiska drag i spelet.

En annan variant är ”shootout” som skiljer sig genom att man inte byter bord för att jämna ut antalet spelare, utan här sitter man kvar tills siste man står som segrare, först därefter blir du omplacerad till ett annat bord med spelare som precis som du har vunnit sitt bord. Vid dubbel shootout krävs att du vinner två bord för att stå som segrare. Det finns även en trippelvariant som föreskriver vinst vid tre bord för seger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *